Kurlå

Kurlå er den siste husmannsplassen langs Sunnylvsfjorden, som nå er fullstendig restaurert av Storfjordens Venner.

Vanskelighetsgrad

Enkel

Lengde

2 km

Tidsbruk

50 min

Sesong

Vår/Sommer/Høst

Turdetaljer

Dette er en vakker tur som går langs Sunnylvsfjorden med fantastisk utsikt. Underveis passerer man flere kulturminner. Kurlå er den siste husmannsplassen langs Sunnylvsfjorden, som nå er fullstendig restaurert av Storfjordens Venner. Restaureringen ble fullført i 2016. I tillegg passerer man også to andre husmannsplasser på veien til Kurlå, nemlig Bergane og Åseneset. Ved Jogarden finner man en bauta som markerer stedet hvor den første kirken i Sunnylven sto. Turens endepunkt er husmannsplassen Kurlå, og man går tilbake samme vei. (Man kan eventuelt gå opp til gårdene i Åsen og følge veien derfra ned til Hellesylt stadion igjen, noe som gir en fin rundtur om man ønsker å forlenge turen. Denne turen er ikke beskrevet på kartet.)

Ruteskildring

Ruteskildringen for turen starter ved Hellesylt Stadion og følger deretter en asfaltert vei mot Sunnylvsbygda i omtrent 150 meter. Deretter tar man til venstre over brua og går mot de to gårdene i Jogarden. Ved krysset i tunet ved de to gårdene tar man til venstre og følger en grusvei til enden (gamle Shellkaia). Her går turen over til terreng, sti og svaberg til Åseneset. Når man kommer til Åseneset er det et kryss med flere stier, man følger da merkingen som går til Kurlå.

Det er viktig å merke seg at den estimerte tidsbruken kan variere fra person til person.

Tilkomst og parkering for turen er ved Hellesylt stadion, hvor det er gode parkeringsmuligheter. Man tar til høyre (ved Formvac AS) så snart man kommer ned til Hellesylt sentrum og kjører omtrent 300 meter. Nå er man fremme ved Hellesylt Stadion. Det er ingen parkeringsavgift her.

Turen er en fottur som er merket med grønn farge. Den er 2 km en vei med en stigning på 54 meter. Forventet tidsbruk er 50 minutter. Turen kan tas i vår, sommer og høst, og høyeste punkt er 56 moh. Merkingen av turen er både skiltet og merket, og det er mobildekning langs hele ruten.

Underlaget på turen varierer, med 0,2 km på asfalt og 1,1 km på sti. Det er også mulig å komme til og fra turen med offentlig transport, som kan sjekkes på Ruter.no.

Kartet som kan brukes til turen er tilgjengelig på Kartverket og kan lastes ned som Leaflet.

Book overnatting

Finn en hytte i nærheten

Utforsk opplevelsene Stranda tilbyr

Gondoltur til Roaldshorn

Gondolen, som går opp mot Roaldshorn (1230 m.o.h.) tar besøkende fra 400 m.o.h., opp til toppstasjonen og det spektakulære utsiktspunktet på 1062 moh.

Dagstur til Trollstigen

En flott kjøretur hvor du får oppleve vakker natur med mulighet for gode matopplevelser på veien.

Lievarden

Lievarden er en tur som passer for de fleste, både for de minste og for de som ønsker seg en lett tur. 

Norwegian