Barlia og Skaffarhaugen i Stranda

Ta turen fra Stranda stadion gjennom en fin tursti som går gjennom et vakkert furukledd terreng over busetningen.

Vanskelighetsgrad

Enkel

Lengde

Ca. 1 km

Tidsbruk

40 min

Sesong

Vår/Sommer/Høst

Om turen

Dette området er statlig sikret som et friluftsområde, og turen er småkupert og cirka en kilometer en vei. Totalt tur/retur fra stadion er ca 2 km. Underveis har Stranda LHL satt opp en gapahuk og benker på et utsiktspunkt omtrent halvveis. Ved vestenden er det også en slette med benker, samt en «sofahuske» under tak som gir flott utsikt mot fjellene.

Start turen fra parkeringsplassen, og følg skiltet startpunkt for turløypa over stadion.

Turløypa fører deg først inn i skogen, deretter svinger den vestover over husene som ligger under Skaffarhaugen. Turløypa er småkupert og har en liten stigning i begynnelsen. Underlaget varierer mellom grus og fast dekke, samt skogbunn og svaberg. Turløypa går gjennom et område som er statlig sikret som friluftsområde og strekker seg langs en fjellrygg med to høydedrag. Det er også en gruset turvei på det vestligste høydedraget som kommer deg til Barlihuken, en gapahuk som er satt opp av Stranda LHL.

Vær oppmerksom på at det er bratt langs hele nordsiden av fjellryggen dersom du ønsker å utforske terrenget utenfor turløypa. Det er mulig å ta en avstikker fra turløypa og gå opp til Skaffarhaugen på en sti. På toppen av Skaffarhaugen venter en fantastisk utsikt mot fjorden i nord. Stien på vestsiden av Skaffarhaugen er tydelig, men relativt bratt. På østsiden er terrenget slakere, men stien kan være noe utydelig da det er flere alternativer og stier som benyttes.

Du kan parkere enten ved stadion/idrettsområdet i Movegen eller på et tilgjengelig område omtrent midtveis på veien Barlia.

Turen er merket som grønn på kartet og er 1,06 km en vei. Med en stigning på 58 meter kan du beregne en tidsbruk på omtrent 40 minutter. Turen kan gjennomføres i vår, sommer og høst, og det høyeste punktet du når er 140 meter over havet. Turløypa er tydelig merket, og det er mobildekning underveis om nødvendig.

Gå på oppdagelse i Barlia og Skaffarhaugen i Stranda, og nyt den vakre naturen og flotte utsikten underveis!

Book overnatting

Finn en hytte i nærheten

Utforsk opplevelsene Stranda tilbyr

Gondoltur til Roaldshorn

Gondolen, som går opp mot Roaldshorn (1230 m.o.h.) tar besøkende fra 400 m.o.h., opp til toppstasjonen og det spektakulære utsiktspunktet på 1062 moh.

Dagstur til Trollstigen

En flott kjøretur hvor du får oppleve vakker natur med mulighet for gode matopplevelser på veien.

Jugendbyen Ålesund

Gå de 418 trappene fra byparken og opp til byfjellet Aksla. Du får da utsikt over hele Ålesund by. Her kan du kjøpe deg noe godt fra kaféen Fjellstua og nyte utsikten.

Norwegian