Steimsnibba frå Karbø

Steimsnibba er en imponerende fjelltopp som ruver over Hellesylt. Turen til toppen byr på en variert opplevelse, med en sæter, vakker løvskog og flott utsikt over Sunnylvsfjorden.

Vanskelighetsgrad

Vanskelig

Lengde

13,10 km

Tidsbruk

6 t 5 min

Sesong

Vår/Sommer/Høst

Turdetaljer

Fra Skaret og videre til toppen går man i åpent terreng med fantastisk utsikt. På toppen finnes det flere flotte varder og en steinhytte hvor man kan søke ly.

Ruteskildringen beskriver hvordan man starter fra Karbø og følger en skogsvei i omtrent 1,5 km til Torskreddalsætra. Derfra følger man skiltingen til Skaret og Steimsnibba. Videre følger man en god sti til Skaret, hvor det er lite stigning og man går gjennom vakker løvskog. Ta deg tid til å stoppe og nyte utsikten på Skaret. Her kan man se ned mot Hellesylt og fjorden. Stien fra Hellesylt kommer opp her, og denne ruten er brattere enn ruten fra Karbø. Fra Skaret går det en tydelig sti helt til toppen. Først er det en litt bratt stigning, deretter går det litt slakere på ryggen før man begynner den siste oppstigningen til toppen. Ta deg tid til å nyte utsikten underveis!

Tilkomst og parkering er fra Hellesylt, hvor man kjører omtrent 3 km i retning Stryn (RV60). Deretter tar man av til Karbøen, den første gården på venstre side av veien, og parkerer like etter brua. Turen starter på skogsveien like ved der man parkerer.

Turen er merket med rød farge og er omtrent 13,10 km lang tur/retur. Stigningen er på 1105 meter, og forventet tidsbruk er 6 timer og 5 minutter. Turen kan gjennomføres om våren, sommeren og høsten. Høyeste punkt på turen er 1284 moh. Ruten er skiltet, men mobildekningen er ukjent. Løypen er også markert på kart.

Book overnatting

Finn en hytte i nærheten

Utforsk opplevelsene Stranda tilbyr

Gondoltur til Roaldshorn

Gondolen, som går opp mot Roaldshorn (1230 m.o.h.) tar besøkende fra 400 m.o.h., opp til toppstasjonen og det spektakulære utsiktspunktet på 1062 moh.

Dagstur til Trollstigen

En flott kjøretur hvor du får oppleve vakker natur med mulighet for gode matopplevelser på veien.

Lievarden

Lievarden er en tur som passer for de fleste, både for de minste og for de som ønsker seg en lett tur.