Stavsenghytta

Turen til Stavsenghytta er en kort tur med flott utsikt over Storfjorden. Du kan starte turen ved å følge den merkede skogsveien fra parkeringsplassen.

Vanskelighetsgrad

Enkel

Lengde

1 km

Tidsbruk

1 t 20 min

Sesong

Sommer/Høst

Om turen

Turen til Stavsenghytta er en kort tur med flott utsikt over Storfjorden. Du kan starte turen ved å følge den merkede skogsveien fra parkeringsplassen. Hvis du foretrekker en sti, er det også en merket sti tilgjengelig. Turen er åpen fra 10. juni.

For å komme til startpunktet, ta av fra fylkesvei 650 mot gardstunet nærmest Stordal på Stavseng. Fortsett å holde til venstre forbi våningshuset, og parker på den merkede parkeringsplassen ved den øverste driftsbygningen.

Turen er markert med grønt, og er ca 1 kilometer lang en vei. Det er en stigning på 217 meter, og forventet tidsbruk er 1 time og 20 minutter. Turen kan gjennomføres om sommeren og høsten. Det høyeste punktet du kommer til er 556 meter over havet. Løypen er både skiltet og merket, men vær oppmerksom på at det kan være delvis mobildekning på turen.

Husk å ta med deg kart så du kan orientere deg underveis. Ha også på deg godt fottøy og klær tilpasset værforholdene. Nyt den flotte utsikten over Storfjorden underveis!

Book overnatting

Finn en hytte i nærheten

Utforsk opplevelsene Stranda tilbyr

Gondoltur til Roaldshorn

Gondolen, som går opp mot Roaldshorn (1230 m.o.h.) tar besøkende fra 400 m.o.h., opp til toppstasjonen og det spektakulære utsiktspunktet på 1062 moh.

Dagstur til Trollstigen

En flott kjøretur hvor du får oppleve vakker natur med mulighet for gode matopplevelser på veien.

Jugendbyen Ålesund

Gå de 418 trappene fra byparken og opp til byfjellet Aksla. Du får da utsikt over hele Ålesund by. Her kan du kjøpe deg noe godt fra kaféen Fjellstua og nyte utsikten.

Norwegian