Overåsætra

Startpunktet for turen er en parkeringsplass, og man følger fylkesveien ca 100 meter innover før man tar av opp på den gamle seterveien.

Vanskelighetsgrad

Enkel

Lengde

1,2 km

Tidsbruk

1 t 10 min

Sesong

Vår/Sommer/Høst

Om turen

Startpunktet for turen er en parkeringsplass, og man følger fylkesveien ca 100 meter innover før man tar av opp på den gamle seterveien. Gå gjennom grinden, og ta straks til venstre opp gjennom granskogen og følg de røde merkene på trærne. Deretter tar man til høyre oppe på skogsbilveien, og følger denne til enden, ca 400 meter. Videre følger man den gamle seterruta opp til seterstølen. Ruta/stien er relativt bratt, men godt merket. Boksen med turgjesteboka henger på en vegg på nedre del av stølen. Turen er totalt ca 1,2 kilometer lang, med en stigning på ca 225 meter. Husk å lukke grindene.

Viktig å merke seg at estimert tidsbruk kan variere fra person til person.

For å komme til startpunktet, følger man fylkesveien og parkerer ca 500 meter før Overåtunnelen.

Turen er merket med blå farge og er ca 1,2 kilometer lang en vei. Det er en stigning på 205 meter, og forventet tidsbruk er 1 time og 10 minutter. Turen kan gjennomføres om våren, sommeren og høsten. Det høyeste punktet man kommer til er 395 meter over havet.

Book overnatting

Finn en hytte i nærheten

Utforsk opplevelsene Stranda tilbyr

Gondoltur til Roaldshorn

Gondolen, som går opp mot Roaldshorn (1230 m.o.h.) tar besøkende fra 400 m.o.h., opp til toppstasjonen og det spektakulære utsiktspunktet på 1062 moh.

Dagstur til Trollstigen

En flott kjøretur hvor du får oppleve vakker natur med mulighet for gode matopplevelser på veien.

Jugendbyen Ålesund

Gå de 418 trappene fra byparken og opp til byfjellet Aksla. Du får da utsikt over hele Ålesund by. Her kan du kjøpe deg noe godt fra kaféen Fjellstua og nyte utsikten.

Norwegian