Ljøsetra frå Ljøen

Start på en fin og gruslagt vei med 35 svinger som går opp fra 320 moh til setra på ca. 645 moh. Her får man et flott utsyn over Sunnylvesfjorden og Geirangerfjorden. Turen tar omtrent en time med jevn stigning på ca. 320 høydemeter. Stien er en del av Den trondhjemske postvei.

Vanskelighetsgrad

Middels

Lengde

3 km

Tidsbruk

1 t 30 min

Sesong

Helårsopplevelse

Turdetaljer

Ruteskildringen beskriver at Ljøsetra ligger lunt og usjenert til. Postveien som går gjennom området er godt merket, men den er noe tung og bratt med over 300 meter stigning på halvannen kilometer.

På setra står det to eldre sel, som har blitt pusset opp og fungerer nå som hytter. Denne ruta var en liten del av den 800 km lange postruten mellom Bergen og Trondheim, men den ble sett på som en av de mest krevende delene. Om vinteren hendte det at man måtte dra seg opp og ned Herdalsbrekka ved hjelp av et 245 meter langt tau. I 1862-63 ble det anlagt en hestevei i Herdalsbrekka og man kunne kjøre med hesteslede. Fire år senere ble postruten over Ljøbrekka nedlagt og dampskipene overtok posttransporten mellom Bergen og Trondheim.

Nå blir stien flittig brukt av beboere og turister hele året, også om vinteren. Om vinteren blir det ofte tråkket opp spor, men det kan være lurt å ha med brodder/kjetting hvis det er mye snø.

Tilkomst og parkering er mellom de to tunnelene på Riksveg 60 Stranda – Hellesylt. Her er det gratis parkering.

Turen er en fottur i blå løype. Lengden er 3 km tur/retur med en stigning på 349 meter. Forventet tidsbruk er 1 time og 30 minutter. Turen kan gås om vinteren, våren, sommeren og høsten. Høyeste punkt på turen er 654 moh. Ruten er både skiltet og merket, og det er mobildekning.

Book overnatting

Finn en hytte i nærheten

Utforsk opplevelsene Stranda tilbyr

Gondoltur til Roaldshorn

Gondolen, som går opp mot Roaldshorn (1230 m.o.h.) tar besøkende fra 400 m.o.h., opp til toppstasjonen og det spektakulære utsiktspunktet på 1062 moh.

Dagstur til Trollstigen

En flott kjøretur hvor du får oppleve vakker natur med mulighet for gode matopplevelser på veien.

Lievarden

Lievarden er en tur som passer for de fleste, både for de minste og for de som ønsker seg en lett tur. 

Norwegian