Lianibba

Dette er en skredsikker og flott tur som man kan gå både med randonee-/telemarkutstyr og med fjellski. På toppen er det fantastisk utsikt med hvite topper overalt!

Vanskelighetsgrad

Middels

Lengde

6,2 km

Tidsbruk

4 t 30 min

Sesong

Helårsopplevelse

Turdetaljer

Ruteskildringen beskriver at man starter ved Tronstad ved en busslomme. Man går over jordet og gjennom en åpning i granbeltet. Følg skiltene til Tronstadsætra og kryss en bro. Ruten snor seg fint opp gjennom bjørkeskogen og opp til Tronstadsætra, hele tiden på høyre side av elven. Fra sætra går man svakt til høyre og fortsetter videre bakover til Lianibba. Ruten er lettfattelig og det er sannsynlig at noen har gått før deg, så du kan følge andres skispor. Det er ingen bratte partier før man nærmer seg toppen. Da kan det være noen små kneiker, men det er ikke luftig og det er greit å nå toppen. Vær forsiktig på toppen, varden ligger helt på kanten og vær oppmerksom på skavler. Hvis forholdene er bra, får du en lang og fin nedkjøring! Hvis du tar til venstre over elven ved Tronstadsætra, kan du gå opp til Kvanngrønakken og Kårdalstindane, som også er en fin tur.

Tilkomst og parkering er ved å følge RV60 mellom Hellesylt og Hornindal. Fra Hornindal: 4-5 km etter fylkesgrensen ligger Tronstad. Turen starter ved et busstopp der det er en garasje (ved Langedalsveien 772/774). Her er det mulig å parkere. Hvis det ikke er plass her, må man finne en annen egnet plass. Noen parkerer ved Ungdomshuset; ta av ca. 150 m til venstre etter garasjen. Se «Kjørerute til startsted».

Turen er en skitur i blå løype. Lengden er 6,2 km en vei med en stigning på 1183 meter. Forventet tidsbruk er 4 timer og 30 minutter. Turen kan gås i vinter, vår, sommer og høst.

Book overnatting

Finn en hytte i nærheten

Utforsk opplevelsene Stranda tilbyr

Gondoltur til Roaldshorn

Gondolen, som går opp mot Roaldshorn (1230 m.o.h.) tar besøkende fra 400 m.o.h., opp til toppstasjonen og det spektakulære utsiktspunktet på 1062 moh.

Dagstur til Trollstigen

En flott kjøretur hvor du får oppleve vakker natur med mulighet for gode matopplevelser på veien.

Lievarden

Lievarden er en tur som passer for de fleste, både for de minste og for de som ønsker seg en lett tur.