Kvitegga (Volda)

Kvitegga er det høyeste fjellet i Volda kommune og er et populært skiturmål på våren. Turen byr på en fantastisk utsikt over de omkringliggende fjelltoppene. Selv om Kvitegga ligger i Volda kommune, starter turen i Stranda kommune og går stort sett gjennom dette området.

Vanskelighetsgrad

Ekspert

Lengde

5,84 km

Tidsbruk

4 t 50 min

Sesong

Vinter/Vår

Turdetaljer

Fra parkeringen i Nibbedalen går man vestover gjennom Snødalen og tar sikte på Brattbakken mellom Kvanngrønibba og Blåfjellet. Det kan være en fordel å følge sommerruten en liten stund gjennom skogen i begynnelsen, da skogen er tett. Når man kommer ut av skogen, går man rett mot Brattbakken på 1300 meters høyde og krysser denne. Brattbakken er en isbre med en helning på 35 grader. Mye av turen går på bre, og det kan være sprekker man må passe på. Utstyr for ferdsel på bre kan være nødvendig. Når man kommer opp Brattbakken, tar man sikte på toppen på 1587 meters høyde og går ned cirka 20 høydemeter før man svinger mot nord og går opp mot Kvitegga. Pass på å holde avstand fra kantene, da det kan være store overhengende snøskavler. Nedkjøringen følger samme rute som opp, men vil nok være litt lenger da de fleste bruker mer av terrenget på nedturen.

Tilkomst og parkering er på Fv 60 mellom Stranda og Grodås, der man tar av på Fv 655 opp til Nibbedalen og kjører 1,4 km. Deretter tar man en grusvei til venstre opp til et grustak og parkerer der. Hvis veien opp til grustaket ikke er brøytet, er eneste parkeringsmulighet langs Fv 655. Hvis det er lite snø, er veien opp til grustaket åpen, og man kan parkere der. Hvis veien ikke er brøytet, må man prøve å parkere langs Fv 655.

Turen er merket med svart farge og er ca. 5,84 km lang (en vei). Stigningen er på 1430 meter, og forventet tidsbruk er 4 timer og 50 minutter. Turen kan gjennomføres om vinteren og våren. Høyeste punkt på turen er 1699 moh. Ruten er delvis merket, og mobildekningen kan være delvis tilgjengelig.

Book overnatting

Finn en hytte i nærheten

Utforsk opplevelsene Stranda tilbyr

Gondoltur til Roaldshorn

Gondolen, som går opp mot Roaldshorn (1230 m.o.h.) tar besøkende fra 400 m.o.h., opp til toppstasjonen og det spektakulære utsiktspunktet på 1062 moh.

Dagstur til Trollstigen

En flott kjøretur hvor du får oppleve vakker natur med mulighet for gode matopplevelser på veien.

Lievarden

Lievarden er en tur som passer for de fleste, både for de minste og for de som ønsker seg en lett tur.