Hornindalsrokken

Hornindalsrokken (1526 moh)er en av Norges flotteste fjellturer og byr på spektakulær natur og en fantastisk utsikt.

Vanskelighetsgrad

Ekspert

Lengde

19 km

Tidsbruk

7 t 50 min

Stigning

1216 m

Turdetaljer

Turen følger en elv gjennom Kjelstaddalen, hvor man kan bade og fylle vannflaskene. Videre går turen oppover i terrenget og på dårlig sti/natur. Det kan være litt glatte svaberg på vei opp mot Rokken, men dette er overkommelig. Vanskelige partier kan unngås ved å følge terrenget.

Fra Tronstad Grendahus går man nordover over broen til Kjelstad. Ved broen er det skiltet mot Kvitegga og Kjelstaddalen. Det går en traktorvei inn til Tverrgarden, som ligger et stykke inne i Kjelstaddalen. Her starter oppstigningen til Rokken. Veien fra Tronstad til Tverrgarden er ca. 3 km lang og kan også sykles med en hybrid- eller terrengsykkel. Fra Tverrgarden følger man en rås inn i dalbunnen og opp på et lite platå. Herfra beveger man seg mer over på berggrunn, og turen fortsetter oppover i terrenget og på dårlig sti/natur.

På venstresiden av dalen, sørsiden, snor det seg en jordvoll oppover. Det går et tråkk oppe på denne, og man bør finne en god vei mellom steinene i dalen for å unngå vanskeligheter. Etter en liten hammer midt oppe i dalen er det bare å sikte mot det høyeste punktet oppe mot nordvest. Her ligger det en snøbre hele året, og ved 1200 moh kan man ofte se spor i breen etter de som har kommet opp fra Store Luka/Blåvatnet. Fortsett under toppen frem til øst- og nordryggen, og følg nordryggen til topps.

På toppen kan man nyte en ubetalelig utsikt ned mot Tyssevannet og fjellene rundt. Det anbefales å holde noe avstand til Rokken når man går ned i ura, da det kan løsne skred og falle steiner fra fjellet.

Tilkomst og parkering er ved Tronstad Grendahus, som ligger ca. 7 km fra Hellesylt på RV60 eller ca. 3,5 km vest for krysset mot Norangsdalen. Parkering er gratis.

Turen er merket med svart farge og er ca. 19 km lang (tur/retur). Stigningen er på 1216 meter, og forventet tidsbruk er 7 timer og 50 minutter. Turen kan gjennomføres i løpet av sommeren og høsten. Høyeste punkt på turen er 1526 moh. Ruten er ikke så godt skiltet, så det kan være lurt å ha med kart eller annet navigasjonsutstyr.

Book overnatting

Finn en hytte i nærheten

Utforsk opplevelsene Stranda tilbyr

Gondoltur til Roaldshorn

Gondolen, som går opp mot Roaldshorn (1230 m.o.h.) tar besøkende fra 400 m.o.h., opp til toppstasjonen og det spektakulære utsiktspunktet på 1062 moh.

Dagstur til Trollstigen

En flott kjøretur hvor du får oppleve vakker natur med mulighet for gode matopplevelser på veien.

Lievarden

Lievarden er en tur som passer for de fleste, både for de minste og for de som ønsker seg en lett tur.