Holemyrane rundt

Turen «Holemyrane rundt» starter med en stigning fra ca 250-450 meter over havet. Den passer godt som en formiddags-, ettermiddags- eller kveldstur.

Vanskelighetsgrad

Enkel

Lengde

3,08 km

Tidsbruk

1 t 15 min

Sesong

Vår/Sommer/Høst

Om turen

Turen «Holemyrane rundt» starter med en stigning fra ca 250-450 meter over havet. Den passer godt som en formiddags-, ettermiddags- eller kveldstur. På siste kilometer ned til Hotell Utsikten går man på den gamle Kløvstien mellom Geiranger og Skjåk, som ble bygd på 1400-tallet.

Viktig informasjon: Per 13. mai er turen åpen, men det er fortsatt fuktige områder flere steder, så det anbefales å ha gode sko.

Ruten starter enten ved Hole Hytteutleie eller bak Hotell Utsikten. Fra Hole Hytteutleie går man 100 meter mot Vesterås, der tar man av til høyre. Etter nye 100 meter tar man igjen av til høyre. Man krysser Grindalselva på en bru og fortsetter på en skogsvei til et skilt markerer at man skal forlate skogsveien. Turen fortsetter i lett stigning på en vanlig sti opp til Holemyrskoltane, som består av flere bergknauser. Her finner man også det høyeste punktet på turen (440 meter) og posten. Etter en stund passerer man et vått parti der det er lagt ut planker, men det kan også være noe fuktighet i terrengene en kort strekning etter disse plankene. Når man forlater myrpartiet, kommer man ned på den gamle Kløvstien og tar deretter til høyre. Denne Kløvstien følger man helt ned til Hotell Utsikten. Turen er merket med V-er.

Denne Kløvstien var den gamle veien fra Holebygda til Ørjasætra helt fram til 1880-tallet. Den kan trass sannsynligvis dateres helt tilbake til 1400-tallet da kongen påla bøndene i Geiranger og Skjåk å bygge en kløvsti mellom bygdene. Standarden på stien skulle være slik at man kunne lede en hest med kløv langs den.

Parkering: Man kan parkere ved Flydalsjuvet. På dagtid kan man også parkere både ved Hotell Utsikten og ved Hole Hytteutleie, men det anbefales å ta kontakt med hotellet eller kiosken til Hole Hytteutleie for å få anvist plass.

Ekstra informasjon: Turen kan også starte ved fjorden/sentrum. Da går man Fosseråsa til Vesterås. Herfra følger man veien mot Fv 63, og like før Hole Hytteutleie står et StikkUt-skilt, der tar man til venstre og er da inne på Holemyrane rundt. På returen nedover bygda kan man se etter merkede snarveier. Det blir 6 kilometer ekstra å gå, og hele turen blir da ca 9 kilometer.

Tilkomst og parkering: Se rutebeskrivelse.

Turen er merket med blå farge og er ca 3,08 kilometer som en rundtur. Det er en stigning på 199 meter, og forventet tidsbruk er 1 time og 15 minutter. Turen kan gjennomføres om våren, sommeren og høsten. Det høyeste punktet man kommer til er 436 meter over havet. Løypen er både skiltet og merket, og det er mobildekning på turen.

Book overnatting

Finn en hytte i nærheten

Utforsk opplevelsene Stranda tilbyr

Gondoltur til Roaldshorn

Gondolen, som går opp mot Roaldshorn (1230 m.o.h.) tar besøkende fra 400 m.o.h., opp til toppstasjonen og det spektakulære utsiktspunktet på 1062 moh.

Dagstur til Trollstigen

En flott kjøretur hvor du får oppleve vakker natur med mulighet for gode matopplevelser på veien.

Jugendbyen Ålesund

Gå de 418 trappene fra byparken og opp til byfjellet Aksla. Du får da utsikt over hele Ålesund by. Her kan du kjøpe deg noe godt fra kaféen Fjellstua og nyte utsikten.