Geitfonnegga i Geiranger

Geitfonnegga er en flott tur i Geiranger-området med jevn og til dels bratt stigning hele veien. Fra toppen får man en fantastisk utsikt både ut over fjorden og innover Geirangerbygda.

Vanskelighetsgrad

Enkel

Lengde

3,46 km

Tidsbruk

3 t 50 min

Sesong

Sommer/Høst

Om turen

Geitfonnegga er en flott tur i Geiranger-området med jevn og til dels bratt stigning hele veien. Fra toppen får man en fantastisk utsikt både ut over fjorden og innover Geirangerbygda. Turen er ikke veldig lang, så den passer fint som en kort dagstur eller ettermiddagstur.

Turen starter ved parkeringsplassen på Korsmyra (620 moh). Man krysser Fv 63 og går den første kilometeren på skogsvei til Haugsetsætra. Herfra går man oppover på en tydelig merket sti og stiger opp hele 800 høydemeter. Turen til toppen tar rundt 2-3 timer. Fra toppen får man en flott utsikt over Geirangerbygda og fjorden. Ruten er tydelig skiltet på Korsmyra og Haugsetsætra, og det er også V-merking ellers på turen. Turen er gått opp med GPS.

Tilkomst og parkering er enkelt. Det er en parkeringsplass på Korsmyra, som er det høyeste punktet på strekningen mellom Geiranger og Eidsdal. Det tar omtrent 15 minutters kjøring både fra Geiranger og Eidsdal. Det er også mulig å ta rutebussen som passerer parkeringsplassen.

Fottur: Merking: Rød Lengde: 3,46 km en vei Stigning: 837 høydemeter Forventet tidsbruk: 3 timer og 50 minutter Sesong: Sommer, høst Høyeste punkt man når: 1453 moh Merking: Både skiltet og merket Mobildekning: Ja

For mer informasjon om offentlig transport, kan man besøke http://www.frammr.no

Turkart: Det anbefales å bruke turkart fra Kartverket for Geiranger-området.

Kjøreskildring: Det anbefales å skrive ut kjøreskildringen for turplanlegging.

Book overnatting

Finn en hytte i nærheten

Utforsk opplevelsene Stranda tilbyr

Gondoltur til Roaldshorn

Gondolen, som går opp mot Roaldshorn (1230 m.o.h.) tar besøkende fra 400 m.o.h., opp til toppstasjonen og det spektakulære utsiktspunktet på 1062 moh.

Dagstur til Trollstigen

En flott kjøretur hvor du får oppleve vakker natur med mulighet for gode matopplevelser på veien.

Jugendbyen Ålesund

Gå de 418 trappene fra byparken og opp til byfjellet Aksla. Du får da utsikt over hele Ålesund by. Her kan du kjøpe deg noe godt fra kaféen Fjellstua og nyte utsikten.

Norwegian