Gapahuken Holten

Turen tar deg med til en fantastisk utsikt over Hellesylt sentrum og oppover bygda. Den er relativt kort, men med noe stigning.

Vanskelighetsgrad

Enkel

Lengde

1,02 km

Tidsbruk

1 t 20 min

Sesong

Vår/Sommer/Høst

Turdetaljer

Turen egner seg godt som en ettermiddags- og kveldstur, men fungerer like godt som en fin søndagstur med familien. Stien er pent opparbeidet av frivillige og er godt merket.

Ruteskildringen for turen starter ved parkeringen i svingen «Ellingmyra». Herfra går turen bratt oppover gjennom skogen. Starten av turen er tydelig merket med et skilt som viser vei til Gapahuken. Stien fortsetter gjennom skogen og opp til det første kjennetegnet, som er telesenderen på Ringdalen. Her kan man ta en pust i bakken og allerede her får man en flott utsikt mot Hellesylt sentrum. Fra dette punktet fortsetter man på stien og tar til høyre i det lille stikrysset. Skiltet viser vei mot Ringdalsegga og Gapahuken. Stien fører videre oppover og er godt merket helt til man kommer til Gapahuken Holten, som ligger 425 meter over havet. Her finnes det en benk hvor man kan hvile og nyte den flotte utsikten over bygda.

Selv om terrenget er noe bratt, egner denne turen seg for hele familien.

På returen kan man velge å gå ned igjen, med mindre man ønsker å fortsette litt lenger. Det er mulig å fortsette opp til Ringdalsegga og Hellesyltvarden, som ligger 994 meter over havet. Stien er også merket hit.

Tilkomst og parkering er ved parkeringen i første sving etter avkjøringen i toppen av boligfeltet, kalt «Ellingmyra». Her er det plass til omtrent 4 biler.

Turen er en fottur i grønn løype. Lengden er 1,02 km en vei med en stigning på 303 meter. Forventet tidsbruk er 1 time og 20 minutter. Turen kan tas i vår, sommer og høst. Det høyeste punktet på turen er 425 meter over havet. Turen er skiltet, og det er mobildekning langs hele ruten.

Kartet som kan brukes til turen er tilgjengelig på Kartverket.

Book overnatting

Finn en hytte i nærheten

Utforsk opplevelsene Stranda tilbyr

Gondoltur til Roaldshorn

Gondolen, som går opp mot Roaldshorn (1230 m.o.h.) tar besøkende fra 400 m.o.h., opp til toppstasjonen og det spektakulære utsiktspunktet på 1062 moh.

Dagstur til Trollstigen

En flott kjøretur hvor du får oppleve vakker natur med mulighet for gode matopplevelser på veien.

Lievarden

Lievarden er en tur som passer for de fleste, både for de minste og for de som ønsker seg en lett tur. 

Norwegian