Flosteinsnibba

Flosteinsnibba er den høyeste toppen i området mellom Strandadalen og Sunnylvsfjorden og byr på spektakulære utsiktspunkter mot Åkneset og Oaldsbygda, samt 360 graders panoramautsikt over Sunnmørsfjellene. Det er også mulig å ta en avstikker til Overvollshornet, men denne ruten vil ikke bli nærmere beskrevet her.

Vanskelighetsgrad

Ekspert

Lengde

3,97 km

Tidsbruk

4 t 45 min

Sesong

Sommer

Turdetaljer

Før turen er det anbefalt å laste ned kart eller ta med kart, da det er dårlig dekning på denne turen. Parkeringen er på motsatt side av veien fra stien, og man krysser veien for å komme dit. Det er viktig å parkere på riktig sted og ikke på markene til grunneieren.

Fra parkeringen går man bratt opp på sørsiden av elven og rundt Haukhammaren. Man holder høyden sørøst for elven og opp forbi det lille vannet på 1076 m. Deretter tar man kurs mot nordøst mot skaret mellom Overvollshornet og Flosteinsnibba. En litt brattere kneik langs nordvestryggen på Flosteinsnibba fører opp til det flate platået på toppen.

Starten av turen går gjennom skogen på en sti, som er bratt og delvis merket med røde markeringer. Når man kommer over skoggrensen, forsvinner stien noe og går over til dyretråkk. Stigningen avtar etter hvert. Herfra går man stort sett i steinur uten sti, men delvis merket med varder. På platået kan man velge å ta avstikkeren til Overvollshornet som ligger rett nord. Sørover fra platået følger man ryggen opp til toppen av Flosteinsnibba. Her kan det være nødvendig å bruke hendene på noen punkter, men det er aldri særlig luftig. Topplatået er stort og rundt, med bratte kanter. Varden ligger på en knaus. På en klar dag er utsikten fantastisk. Returen følger samme rute tilbake.

Tilkomst og parkering er 3,5 km fra tunnelen i Strandadalen på fylkesvei 60. Det er parkering ved en kjegleformet fonnverna, litt nord for Røyr gård. Her er det skiltet med Stikk UT! parkeringsskilt, og det bes om at man respekterer at man ikke parkerer utenfor denne plassen eller på markene.

Turen er merket med svart farge og er ca. 3,97 km lang (en vei). Stigningen er på 1102 meter, og forventet tidsbruk er 4 timer og 45 minutter. Turen kan gjennomføres om sommeren. Høyeste punkt på turen er 1515 moh. Ruten er merket, men mobildekningen kan være delvis tilgjengelig.

Book overnatting

Finn en hytte i nærheten

Utforsk opplevelsene Stranda tilbyr

Gondoltur til Roaldshorn

Gondolen, som går opp mot Roaldshorn (1230 m.o.h.) tar besøkende fra 400 m.o.h., opp til toppstasjonen og det spektakulære utsiktspunktet på 1062 moh.

Dagstur til Trollstigen

En flott kjøretur hvor du får oppleve vakker natur med mulighet for gode matopplevelser på veien.

Lievarden

Lievarden er en tur som passer for de fleste, både for de minste og for de som ønsker seg en lett tur.