Dregetua

Opplev en flott familietur der du får nyte den vakre kombinasjonen av fjord og fjell på Dregetua. Turen er ikke bare en flott naturopplevelse, men også en litt mer utfordrende tur som passer for hele familien.

Vanskelighetsgrad

Enkel

Lengde

4 km

Tidsbruk

3 t 15 min

Sesong

Helårstur

Om turen

Start turen fra parkeringsplassen og gå opp den første bakketoppen, men ikke ta av til venstre ved det første skiltet som er merket Dregetua. Denne ruta går gjennom et granfelt og kan være litt mer krevende. Følg heller skogsveien i omtrent 1,6 km, og deretter vil du finne en oppmerket sti som tar deg helt frem til målet.

For å komme til startpunktet, følg riksvei fra Stranda fergekai i ca. 800 meter oppover og ta av til høyre mot Opshaugvik. Etter å ha passert en bakketopp, kjør ca. 1 km og ta deretter av til høyre. Kjør opp bakken i ca. 300 meter og sving til venstre opp i byggefeltet. Ta første vei til høyre og kjør helt til veiens ende. Det er ingen parkeringsavgift på startstedet.

Turen er merket som blå på kartet og er en vei-tur på totalt 4 km. Med en stigning på 497 meter, bør du beregne en tidsbruk på ca. 3 timer og 15 minutter. Turen kan gjennomføres i vinter, vår, sommer og høst, og den høyeste punktet er på 679 meter over havet. Stien er skiltet, så det er enklere å følge riktig vei.

Vær oppmerksom på at værforholdene kan variere, spesielt om vinteren, så sørg for å være godt forberedt og ha med riktig utstyr tilpasset årstiden. Ta deg tid til å nyte den storslåtte naturen og fjellene underveis og nyt en flott tur på Dregetua!

Book overnatting

Finn en hytte i nærheten

Utforsk opplevelsene Stranda tilbyr

Gondoltur til Roaldshorn

Gondolen, som går opp mot Roaldshorn (1230 m.o.h.) tar besøkende fra 400 m.o.h., opp til toppstasjonen og det spektakulære utsiktspunktet på 1062 moh.

Dagstur til Trollstigen

En flott kjøretur hvor du får oppleve vakker natur med mulighet for gode matopplevelser på veien.

Jugendbyen Ålesund

Gå de 418 trappene fra byparken og opp til byfjellet Aksla. Du får da utsikt over hele Ålesund by. Her kan du kjøpe deg noe godt fra kaféen Fjellstua og nyte utsikten.