Ansokhornet

Turen starter på parkeringsplassen ved den nedlagte møbelfabrikken på Ringset. Følg fylkesveien oppover ca 100 meter, og ta deretter av til venstre til bygdeveien på Ringset.

Vanskelighetsgrad

Vanskelig

Lengde

3,96 mk

Tidsbruk

3 t 45 min

Sesong

Sommer/Høst

Om turen

Turen starter på parkeringsplassen ved den nedlagte møbelfabrikken på Ringset. Følg fylkesveien oppover ca 100 meter, og ta deretter av til venstre til bygdeveien på Ringset. Etter 150 meter tar man til venstre igjen og starter på veien ut til Ansok. Følg veien mot Ansok til man kommer til «Lommingsmia». Der tar man av til høyre og følger en godt merket sti til Ansoksetra. Fra Ansoksetra følger man den skiltede og merkede stien videre mot Ansokhornet.

Viktig å merke seg at estimert tidsbruk kan variere fra person til person.

Tilkomst og parkering er ved parkeringsplassen ved den gamle fabrikken på Ringset.

Turen er merket med rød farge og er ca 3,96 kilometer lang en vei. Det er en stigning på 698 meter, og forventet tidsbruk er 3 timer og 45 minutter. Turen kan gjennomføres om sommeren og høsten. Det høyeste punktet man kommer til er 886 meter over havet. Løypen er både skiltet og merket, og det er mobildekning på turen.

Book overnatting

Finn en hytte i nærheten

Utforsk opplevelsene Stranda tilbyr

Gondoltur til Roaldshorn

Gondolen, som går opp mot Roaldshorn (1230 m.o.h.) tar besøkende fra 400 m.o.h., opp til toppstasjonen og det spektakulære utsiktspunktet på 1062 moh.

Dagstur til Trollstigen

En flott kjøretur hvor du får oppleve vakker natur med mulighet for gode matopplevelser på veien.

Jugendbyen Ålesund

Gå de 418 trappene fra byparken og opp til byfjellet Aksla. Du får da utsikt over hele Ålesund by. Her kan du kjøpe deg noe godt fra kaféen Fjellstua og nyte utsikten.

Norwegian