Stegholen/Flofjellet

Turen går langs Nestevatnet, med mulighet for fiske med fiskekort. Hele veien til Flo er 10 km lang.

Vanskelighetsgrad

Middels

Lengde

3,77 km

Tidsbruk

2 t 15 min

Sesong

Vår/Sommer/Høst

Turdetaljer

Dette er en gammel ferdselsvei mellom Hellesylt og Flo. Hele veien til Flo er 10 km lang. Turen går langs Nestevatnet, med mulighet for fiske med fiskekort. Man passerer også utmarksbeite og dyrkede jorder på denne turen, samt gamle utmarksløer.

Ønsker man å forlenge turen, tar det ca. 30 minutter å gå til sætrane på Flofjellet, som ligger i Sogn og Fjordane fylke. Endestasjonen for StikkUt-turen er i Stegholen, midt på Stegholsvatnet, hvor fylkesgrensen mellom Møre og Romsdal og Sogn og Fjordane går. Turmålet er Stegholen, og kodetavlen er nå plassert litt før enn tidligere. Tavlen henger nå rett etter grinda ved de to hyttene i starten av Stegholsvatnet. Tavlen er flyttet nærmere Vollset på grunn av fare for snø og skred.

Det påpekes at estimert tidsbruk kan variere.

Tilkomst og parkering er ved parkeringsplassen som ligger ca. 300 meter forbi de øverste gårdene i Sunnylvsbygda (Vollset). Her er det gode parkeringsforhold og et sanitæranlegg. Det er ingen parkeringsavgift på Vollset.

Turen er en fottur i blå løype. Lengden er 3,77 km en vei med en stigning på 135 meter. Forventet tidsbruk er 2 timer og 15 minutter. Det høyeste punktet på turen er 480 meter over havet. Turen er skiltet, men mobildekningen er ukjent.

Book overnatting

Finn en hytte i nærheten

Utforsk opplevelsene Stranda tilbyr

Gondoltur til Roaldshorn

Gondolen, som går opp mot Roaldshorn (1230 m.o.h.) tar besøkende fra 400 m.o.h., opp til toppstasjonen og det spektakulære utsiktspunktet på 1062 moh.

Dagstur til Trollstigen

En flott kjøretur hvor du får oppleve vakker natur med mulighet for gode matopplevelser på veien.

Lievarden

Lievarden er en tur som passer for de fleste, både for de minste og for de som ønsker seg en lett tur.