Skaret, Hellesylt

Dette er en fin tur på traktorvei til Toskedalssætra og videre på sti gjennom flott lauvskog til Skaret. Her får man en fantastisk utsikt over Sunnylvsfjorden.

Vanskelighetsgrad

Middels

Lengde

3,26 km

Tidsbruk

2 t 55 min

Sesong

Vår/Sommer/Høst

Turdetaljer

Ruteskildringen beskriver at stien starter ved parkeringsplassen ved Karbøbrua og går langs traktorveien på nordsiden av Toskedalselva til Toskedalssætra. Denne strekningen er ca. 1,5 km lang. I Toskedalen ligger sætra til gårdene Langeland og Karbø, som ligger ca. 500 meter over havet.

Videre fra sætra går stien nordover til Skaret. Følg skiltingen til Skaret og Steimsnibba. Her er det lite stigning og man går gjennom flott lauvskog.

På Skaret, som ligger 665 moh., har man en flott utsikt over Sunnylvsfjorden. Sunnylven IL har en trimpost som gir 8 poeng.

Det er viktig å huske at estimert tidsbruk kan variere fra person til person.

Tilkomst og parkering er ved å kjøre omtrent 3 km i retning Stryn (RV60) fra Hellesylt. Ta av til Karbø, den første gården på venstre side av veien, og parker like etter brua. Turen starter på skogsveien like ved der man parkerer.

Turen er en fottur i blå løype. Lengden er 3,26 km en vei med en stigning på 478 meter. Forventet tidsbruk er 2 timer og 55 minutter. Turen kan gås i vår, sommer og høst. Høyeste punkt på turen er 681 moh. Ruten er skiltet, men mobildekning er ukjent.

Book overnatting

Finn en hytte i nærheten

Utforsk opplevelsene Stranda tilbyr

Gondoltur til Roaldshorn

Gondolen, som går opp mot Roaldshorn (1230 m.o.h.) tar besøkende fra 400 m.o.h., opp til toppstasjonen og det spektakulære utsiktspunktet på 1062 moh.

Dagstur til Trollstigen

En flott kjøretur hvor du får oppleve vakker natur med mulighet for gode matopplevelser på veien.

Lievarden

Lievarden er en tur som passer for de fleste, både for de minste og for de som ønsker seg en lett tur. 

Norwegian