Skageflå

Skageflå er en utrolig flott tur i hjertet av det eneste området i Norge som er med på UNESCOs verdensarvliste, basert på naturarven.

Vanskelighetsgrad

Vanskelig

Lengde

56 km

Tidsbruk

3 t 45 min

Sesong

Høst

Om turen

Skageflå er en utrolig flott tur i hjertet av det eneste området i Norge som er med på UNESCOs verdensarvliste, basert på naturarven. Her kan man oppleve selve Geirangerfjorden, vakre fossefall, gamle fjellgårder og spennende stier – det beste av både natur og kultur. Høydepunktet er den makeløse utsikten fra fjellgården Skageflå.

Rutenskildring

Den beste måten å starte turen på er med båt ut i Geirangerfjorden. Det gir en flott sightseeingtur som en innledning til selve turen. Båten går flere ganger daglig i sommersesongen. Mer informasjon om båttilbudet finner man på http://www.geirangerfjord.no. Sightseeingbåten setter av passasjerer ved Skagehola på bestemte tidspunkter, og kan også plukke opp der. Fra Skagehola går stien bratt oppover til Skageflå, som ligger 250 meter over havet. Stien er steinlagt og går i slynger oppover, og på noen punkter er den sprengt ut i fjellet. Den er ikke vanskelig, men bratt, og de som er høyderedde kan oppleve det ubehagelig. Det er sikring med gjerde på farlige punkter. Fra Skageflå går turen videre oppover i bratt terreng, men den siste etappen opp til Homlongsætra, som ligger 544 meter over havet, er lettere. Herfra går stien relativt flatt langs fjellkanten tilbake til Homlong, som ligger 2 kilometer fra Geiranger sentrum. Hvis man ikke har organisert bil der, kan man ta en fin gåtur på grusvei langs fjorden til sentrum.

Det er en fin utedo på Skageflå, og det er også en grillplass nedenfor tunet.

Tilkomst og parkering

Start i Geiranger sentrum. Hvis man velger å starte fra Homlong, kan man kjøre dit ved å følge skiltingen i Geiranger sentrum og deretter ta av til Homlong. Det er ca. 2 kilometer på grusvei. Parkering koster 50 kroner på Homlong dersom man velger å parkere der.

Fottur

Rød merking Lengde: 56 kilometer en vei Stigning: 595 meter Forventet tidsbruk: 3 timer og 40 minutter Sesong: Høst Høyeste punkt man når: 552 meter over havet

Transport

Det går rutebuss noen få ganger om dagen. Mer informasjon finner man på nettbuss.no

Annen informasjon

Hvis man tar med mindre barn på denne turen, bør man være ekstra oppmerksom på dem, spesielt på strekningen fra Skageflå og opp til de bratteste partiene mot Homlongsætra. Det er også et punkt på stien tilbake til Homlong der løypa går helt ut mot stupkanten.

Turkart: Det anbefales å bruke Turkart Stranda kommune i målestokk 1:50 000 for denne turen.

Book overnatting

Finn en hytte i nærheten

Utforsk opplevelsene Stranda tilbyr

Gondoltur til Roaldshorn

Gondolen, som går opp mot Roaldshorn (1230 m.o.h.) tar besøkende fra 400 m.o.h., opp til toppstasjonen og det spektakulære utsiktspunktet på 1062 moh.

Dagstur til Trollstigen

En flott kjøretur hvor du får oppleve vakker natur med mulighet for gode matopplevelser på veien.

Jugendbyen Ålesund

Gå de 418 trappene fra byparken og opp til byfjellet Aksla. Du får da utsikt over hele Ålesund by. Her kan du kjøpe deg noe godt fra kaféen Fjellstua og nyte utsikten.