Shellkaia

En fin og lett tilgjengelig tur i sentrum av Hellesylt. Den er egnet for sykkel, barnevogn og rullestol, og passer også godt for små ben.

Vanskelighetsgrad

Enkel

Lengde

1,35 km

Tidsbruk

30 min

Sesong

Helårsopplevelse

Turdetaljer

Ruteskildringen for turen starter ved parkeringen ved Hægstad Gård. Turen går langs asfalt vei oppover bygda mot Hellesylt stadion. Underveis passerer man både Formac og HT bygg på høyre side, og deretter fotballstadionen på venstre side. Etter gravplassen tar man til venstre over brua på Korsbrekke. Nå følger man grusveien helt til enden. Ved enden av Shellkaia finnes det benker hvor man kan ta seg en liten hvil og nyte den fine utsikten mot Hellesylt sentrum.

Tilkomst og parkering er ved Hægstad Gård i Hellesylt sentrum.

Turen er en fottur i grønn løype. Lengden er 1,35 km en vei med en stigning på kun 5 meter. Forventet tidsbruk er 30 minutter, og turen kan tas hele året. Det høyeste punktet på turen er kun 6 meter over havet. Turen er ikke skiltet eller merket, men det er mobildekning langs hele ruten.

Kartet som kan brukes til turen er tilgjengelig på Kartverket.

Book overnatting

Finn en hytte i nærheten

Utforsk opplevelsene Stranda tilbyr

Gondoltur til Roaldshorn

Gondolen, som går opp mot Roaldshorn (1230 m.o.h.) tar besøkende fra 400 m.o.h., opp til toppstasjonen og det spektakulære utsiktspunktet på 1062 moh.

Dagstur til Trollstigen

En flott kjøretur hvor du får oppleve vakker natur med mulighet for gode matopplevelser på veien.

Lievarden

Lievarden er en tur som passer for de fleste, både for de minste og for de som ønsker seg en lett tur.