Nausane

Nausane er gamle sætretufter for gårdene på Korsbrekke, og selv om alle sætrehusene er borte, kan man se spor etter tuftene i området.

Vanskelighetsgrad

Middels

Lengde

1 km

Tidsbruk

1 t 10 min

Sesong

Vår/Sommer/Høst

Turdetaljer

Turen gir et flott utsyn over Hellesylt og Sunnylvsfjorden. Nausane er gamle sætretufter for gårdene på Korsbrekke, og selv om alle sætrehusene er borte, kan man se spor etter tuftene i området. Det er en liten slette i terrenget med flott utsyn.

Ruteskildringen beskriver at turen går bratt oppover fra stien som starter rett bak fabrikken Formvac. Den går langs Kræmarjølet før man nærmer seg turmålet, hvor man går sørøst mot turmålet.

Tilkomst og parkering er rett bak fabrikken til Formvac AS, som man møter med det samme man kommer ned til Hellesylt sentrum. Det er mulighet for parkering i Hellesylt sentrum eller ved Hellesylt stadion, og det er ingen parkeringsavgift.

Turen er en fottur i blå løype. Lengden er 1 km en vei med en stigning på 240 meter. Forventet tidsbruk er 1 time og 10 minutter.

Book overnatting

Finn en hytte i nærheten

Utforsk opplevelsene Stranda tilbyr

Gondoltur til Roaldshorn

Gondolen, som går opp mot Roaldshorn (1230 m.o.h.) tar besøkende fra 400 m.o.h., opp til toppstasjonen og det spektakulære utsiktspunktet på 1062 moh.

Dagstur til Trollstigen

En flott kjøretur hvor du får oppleve vakker natur med mulighet for gode matopplevelser på veien.

Lievarden

Lievarden er en tur som passer for de fleste, både for de minste og for de som ønsker seg en lett tur.