Møllsvatnet

Turen «Møllsvatnet» ligger i Gråsteindalen og er en fin tur i lett stigende terreng opp til det idylliske vatnet.

Vanskelighetsgrad

Middels

Lengde

2,5 km

Tidsbruk

3 t 10 min

Om turen

Turen «Møllsvatnet» ligger i Gråsteindalen og er en fin tur i lett stigende terreng opp til det idylliske vatnet. Ruten passerer ulike kulturminner som gamle setermurer. Turen er familievennlig, og oppe ved vatnet er det fint å ta en rast eller ta seg et bad.

Turen starter ved parkeringsplassen på Korsmyra, som er det høyeste punktet på veistrekningen Eidsdal-Geiranger. Her følger man traktorveien på venstre side av elva innover Gråsteindalen. Etter 2 kilometer på traktorveien i lett stigning, krysser man elva ved hjelp av en bru. På den andre siden fortsetter stien oppover i litt brattere terreng i 500 meter før man kommer til vatnet.

Postkassen står like ved vatnet, men man må gå over steindemninga som ligger over den lille grova. På kartet er det tegnet en alternativ rute tilbake til Korsmyra. Denne ruta går på den andre siden av elva, er merket, går i slak nedoverbakke og man møter traktorveien igjen lenger nede etter en brupassering.

For å komme til startpunktet på Korsmyra, kan man kjøre 9 kilometer fra Geiranger sentrum eller 16 kilometer fra Eidsdal sentrum. Det er god plass til parkering på Korsmyra, og det er ingen avgift.

Turen er markert med blå farge og er 2,5 kilometer en vei. Stigningen er på 270 meter, og forventet tidsbruk er 3 timer og 10 minutter. Det høyeste punktet man kommer til er 860 meter over havet.

Husk at estimert tidsbruk kan variere fra person til person. Utforsk Møllsvatnet og nyt den vakre naturen!

Book overnatting

Finn en hytte i nærheten

Utforsk opplevelsene Stranda tilbyr

Gondoltur til Roaldshorn

Gondolen, som går opp mot Roaldshorn (1230 m.o.h.) tar besøkende fra 400 m.o.h., opp til toppstasjonen og det spektakulære utsiktspunktet på 1062 moh.

Dagstur til Trollstigen

En flott kjøretur hvor du får oppleve vakker natur med mulighet for gode matopplevelser på veien.

Jugendbyen Ålesund

Gå de 418 trappene fra byparken og opp til byfjellet Aksla. Du får da utsikt over hele Ålesund by. Her kan du kjøpe deg noe godt fra kaféen Fjellstua og nyte utsikten.