Lomsplass

Lomsplassen er en egnet tur for både små og store, men vær oppmerksom på at traktorveien har en bratt stigning, så turen er ikke egnet for rullestolbrukere. Det går imidlertid fint å ta med barnevogn eller sykkel.

Vanskelighetsgrad

Enkel

Lengde

Ca. 1,73 km

Tidsbruk

1 t

Sesong

Helårstur

Om turen

Start turen ved parkeringsplassen ved fotballbanen på Hjellevegen. Gå noen meter tilbake fra der du kjørte inn, og ta deretter til høyre eller rett frem i krysset.

Gå ca. 100 meter på asfalten i motsatt retning av hvor du kjørte inn, fortsett gjennom et tun og deretter over på grusveien. Etter noen hundre meter kommer du til en grind. Passer grinden (husk å lukke den om sommeren) og fortsett rett frem på grusveien, som etter noen meter går over i en traktorvei. Etter ca. 1,5 kilometer kommer du til en stor, fin lysning i skogen. Lomsplassen har tilgjengelige benker og er et utmerket sted å ta en matpause.

Turen er egnet for både små og store, men vær oppmerksom på at traktorveien har en bratt stigning, så turen er ikke egnet for rullestolbrukere. Det går imidlertid fint å ta med barnevogn eller sykkel.

Vær oppmerksom på at estimert tidsbruk kan variere fra person til person.

Du kan komme til parkeringsplassen ved å følge FV60 fra enten Sykkylven eller Ålesund til Stranda sentrum. Ta av ved Bygdavegen (Ringstad skole), og etter vel 300 meter tar du til høyre opp Framhusvegen og deretter til venstre på Hjellevegen. Kjør frem til fotballbanen og parker der. Merk at parkeringsplassen er privat eid, så vær hensynsfull og ta med deg søppelet ditt. Hvis du kommer fra Hellesylt, Volda eller Grodås, følg FV60 mot Stranda sentrum og ta av ved Bygdavegen (Ringstad skole).

Turen er markert som grønn på kartet og er 1,73 km en vei. Med en stigning på 36 meter kan du regne med en tidsbruk på ca. 1 time. Turen kan gjennomføres både om vinteren, våren, sommeren og høsten, og det høyeste punktet du når er 110 meter over havet. Løypa er både skiltet og merket, og det er mobildekning underveis om nødvendig.

Utforsk Lomsplassen i Stranda og nyt den vakre naturen og de rolige omgivelsene!

Book overnatting

Finn en hytte i nærheten

Utforsk opplevelsene Stranda tilbyr

Gondoltur til Roaldshorn

Gondolen, som går opp mot Roaldshorn (1230 m.o.h.) tar besøkende fra 400 m.o.h., opp til toppstasjonen og det spektakulære utsiktspunktet på 1062 moh.

Dagstur til Trollstigen

En flott kjøretur hvor du får oppleve vakker natur med mulighet for gode matopplevelser på veien.

Jugendbyen Ålesund

Gå de 418 trappene fra byparken og opp til byfjellet Aksla. Du får da utsikt over hele Ålesund by. Her kan du kjøpe deg noe godt fra kaféen Fjellstua og nyte utsikten.