Ljøkaia frå Ljøen

Ta en nydelig tur på en del av den Trondhjemske postvei. Turen starter ved utsiktsplatået/parkeringen på Ljøen og går ned til havnivå.

Vanskelighetsgrad

Enkel

Lengde

1,71 km

Tidsbruk

1 t 45 min

Sesong

Helårstur

Om turen

Turen er ca. 4 km tur/retur og har en høydeforskjell på rundt 300 meter. Tidsbruken kan variere, men estimert tid er 2 timer og 15 minutter.

Start turen ved utsiktsplatået/parkeringen på Ljøen. Turen går gjennom tunet til Ljøbakken og fortsetter nedover bakkene. Du vil passere skolehuset og gå videre til Nedre Ljøen, der du passerer gamletunet på venstre side. Underlaget varierer fra grus til traktorvei og sti.

Dette er en fin tur i stille natur med flott utsikt mot fjorden og Ljøfossen. I det idylliske naustmiljøet finner du bord og sitteplasser hvor du kan ta deg en velfortjent pause og nyte matpakken din. Dette er den perfekte søndagsturen og passer for hele familien.

Tilkomst og parkering er enkelt. Følg Rv 60 fra Hellesylt mot Stranda. Det er gode parkeringsmuligheter ved utsiktsplatået/parkeringen på Ljøen. Det er ingen bompenger eller betalingsavgift.

Turen er merket som blå på kartet og er 1,71 km en vei. Stigningen er 332 meter og estimert tidsbruk er 1 time og 45 minutter. Turen kan gjennomføres hele året, og det er mobildekning i området.

Ta med passende turutstyr, følg skiltingen og vis hensyn til naturen og dyrelivet underveis. Nyt den vakre naturen og den historiske betydningen av Den Trondhjemske postvei. God tur!

Book overnatting

Finn en hytte i nærheten

Utforsk opplevelsene Stranda tilbyr

Gondoltur til Roaldshorn

Gondolen, som går opp mot Roaldshorn (1230 m.o.h.) tar besøkende fra 400 m.o.h., opp til toppstasjonen og det spektakulære utsiktspunktet på 1062 moh.

Dagstur til Trollstigen

En flott kjøretur hvor du får oppleve vakker natur med mulighet for gode matopplevelser på veien.

Jugendbyen Ålesund

Gå de 418 trappene fra byparken og opp til byfjellet Aksla. Du får da utsikt over hele Ålesund by. Her kan du kjøpe deg noe godt fra kaféen Fjellstua og nyte utsikten.