Ljøkaia frå Ljøen (Den Trondhjemske postveg)

Dette er en nydelig tur som tar deg med på en del av Den Trondhjemske postvegen. Turen starter ved utsiktsplatået og parkeringen på Ljøen og går ned til havnivå.

Vanskelighetsgrad

Middels

Lengde

1,71 km

Tidsbruk

1 t 45 min

Sesong

Helårsopplevelse

Turdetaljer

Turen er omtrent 4 km lang tur/retur med rundt 300 høydemeter. Tiden det tar å fullføre turen kan variere, men en estimert tid er 2 timer og 15 minutter.

Ruteskildringen beskriver en vakker tur på en del av Den Trondhjemske postvegen. Turen starter ved utsiktsplatået og parkeringen på Ljøen. Man går gjennom tunet til gården Ljøbakken og fortsetter ned bakkene. Turen passerer skolehuset og fortsetter til Nedre Ljøen, hvor man passerer det gamle tunet på venstre side. Underlaget varierer fra grus til traktorvei og sti.

Dette er en fin tur i rolig natur med flott utsikt mot fjorden og Ljøfossen. I det idylliske naustmiljøet finner man bord og sitteplasser hvor man kan ta en velfortjent pause og nyte matpakken. Turen passer perfekt som en søndagstur og er egnet for hele familien.

Tilkomst og parkering er på Rv 60 fra Hellesylt mot Stranda. Det er gode parkeringsmuligheter ved utsiktsplatået og parkeringen på Ljøen. Det er ingen bomavgifter eller parkeringsavgifter.

Turen er merket med blå farge og er omtrent 1,71 km en vei. Stigningen er på 332 meter, og forventet tidsbruk er 1 time og 45 minutter. Turen kan gjennomføres om vinteren, våren, sommeren og høsten. Høyeste punkt på turen er 318 moh. Ruten er skiltet, og det er mobildekning.

Book overnatting

Finn en hytte i nærheten

Utforsk opplevelsene Stranda tilbyr

Gondoltur til Roaldshorn

Gondolen, som går opp mot Roaldshorn (1230 m.o.h.) tar besøkende fra 400 m.o.h., opp til toppstasjonen og det spektakulære utsiktspunktet på 1062 moh.

Dagstur til Trollstigen

En flott kjøretur hvor du får oppleve vakker natur med mulighet for gode matopplevelser på veien.

Lievarden

Lievarden er en tur som passer for de fleste, både for de minste og for de som ønsker seg en lett tur. 

Norwegian