Ljøbrekka

En tur for hele familien.

Ljøbrekka er en flott, historisk tur på gammel ferdselsvei mellom Herdalen og Ljøen i Stranda Kommune. Dette er en tur med svært fin sti å gå på.

Vanskelighetsgrad

Middels

Lengde

Ca. 3km

Tidsbruk

Ca. 1 time

Koordinator

62.162777, 6.921933

Turdetaljer

Turen har delvis bratt oppstigning med 21 hårnålsvinger. Etter svingene går du forbi Kremmarvatnet og Nykkjevatnet. Like etter du har passert Kremmarvatnet, finnes der en liten utstikkersti til venstre for hovedstien. Denne fører til Båsenibba. Her er det verdt å ta en liten avstikker for å oppleve den fantastiske utsikten mot Storfjorden. 

Videre går turen forbi Nykkjevatnet og ned mot Ljøsætra. Ljøsætra er kjent for sin mektige utsikt utover Sunnylvsfjorden og Geirangerfjorden. Sætra har flotte, gamle hytter og sommerfjøs. Et perfekt stopp for å ta matpausen. 

Dersom du velger å gå ned mot Ljøen, vil du ha fjordutsikt med deg hele veien ned. 

På Ljøen er der en fantastisk utsiktsplattform. Vi kan virkelig anbefale å gå helt ned hit dersom dere får ordnet transport tilbake til startpunktet om dere har parkert på andre siden. Det er selvsagt også mulig å gå turen over igjen om du ønsker det.

Parkering

Utgangspunktet for turen er Herdalen, som er ved tunnelinngangen i Strandadalen. Her er det gode parkeringsmuligheter. Det er også mulig å starte fra andre siden av tunnelsen, Ljøen på Hellesylt. Begge startpunktene ligger langs riksvei 60.

Book overnatting

Finn en hytte i nærheten

Utforsk opplevelsene Stranda tilbyr

Gondoltur til Roaldshorn

Gondolen, som går opp mot Roaldshorn (1230 m.o.h.) tar besøkende fra 400 m.o.h., opp til toppstasjonen og det spektakulære utsiktspunktet på 1062 moh.

Dagstur til Trollstigen

En flott kjøretur hvor du får oppleve vakker natur med mulighet for gode matopplevelser på veien.

Lievarden

Lievarden er en tur som passer for de fleste, både for de minste og for de som ønsker seg en lett tur.