Ljøbrekka (Den Trondhjemske postvegen)

Dette er en familievennlig tur som passer for alle. Det er mulig å stoppe for å fiske, bade og ta seg en matbit på veien. På toppen får man en fin utsikt over Strandadalen. Turen kan forlenges til Ljøen, som har utsikt over Sunnylvsfjorden og Geirangerfjorden.

Vanskelighetsgrad

Middels

Lengde

3,28 km

Tidsbruk

3 t

Sesong

Sommer/Høst

Turdetaljer

Ruteskildringen beskriver at turen starter ved tunnelinngangen i Herdalen, og den første delen opp til Herdalsvatnet går på en fin grusvei. Ved vatnet finnes det benker og bord hvor man kan fiske og bade. Videre går stien opp til Ljøbrekka, som har en fin utsikt over Strandadalen. Tidsbruk til toppen er ca. 1 time.

Det påpekes at det er egnet for barnevogn fram til vatnet, men ikke hele veien til Ljøbrekka.

På denne turen kan man velge å gå tur/retur, eller følge stien videre ned til Ljøen, som har flott utsikt over Sunnylvsfjorden og Geirangerfjorden. Tidsbruk til Ljøen er ca. 1 time ekstra. Dersom man velger å gå over til Ljøen, er det i andre enden av tunnelen, så det kan være lurt å ha en bil stående der.

Veien går i en fin stigning inn dalen. Underlaget er godt å gå på, og man kan nyte lyden av elvene som kommer ned fra fjellsidene. Stigningen er på ca. 400 meter.

Det påpekes at estimert tidsbruk kan variere fra person til person.

Merk: Man kan nå dette turmålet også fra Hellesyltsiden ved å gå opp fra Ljøen, men koden til StikkUT! blir ikke lagt ut før det er mulig å gå opp Strandasiden, da dette er StikkUT!-turen.

Tilkomst og parkering er ved parkeringsplassen nær tunnelåpningen i Strandadalen. Det er en portal som viser starten på løypa.

Turen er en fottur i blå løype. Lengden er 3,28 km en vei med en stigning på 361 meter. Forventet tidsbruk er 3 timer tur/retur. Det høyeste punktet på turen er 783 meter over havet. Turen er både skiltet og merket. Mobildekningen er delvis tilgjengelig.

Book overnatting

Finn en hytte i nærheten

Utforsk opplevelsene Stranda tilbyr

Gondoltur til Roaldshorn

Gondolen, som går opp mot Roaldshorn (1230 m.o.h.) tar besøkende fra 400 m.o.h., opp til toppstasjonen og det spektakulære utsiktspunktet på 1062 moh.

Dagstur til Trollstigen

En flott kjøretur hvor du får oppleve vakker natur med mulighet for gode matopplevelser på veien.

Lievarden

Lievarden er en tur som passer for de fleste, både for de minste og for de som ønsker seg en lett tur. 

Norwegian