Lievarden

En av de vakreste turene i Stranda-regionen.

Vanskelighetsgrad

Middels

Lengde

Ca. 2,5km

Tidsbruk

Ca. 1 time

Koordinator

62.248146, 6.991339

Om turen

Lievarden er en tur som passer for de fleste, både for de minste og for de som ønsker seg en lett tur. Det er kort og fin tur som gir deg en spektakulær utsikt utover Storfjorden og Sunnmørsalpene. Turen har en stigning på omtrent 350 m. Det går i en jevn stigning med god sti. Du vil ha en fantastisk utsikt mot fjord og fjell nesten hele turen. Går du raskt opp, kommer du deg opp på 40 minutter. Med små barn bør du regne med å bruke 1-2 timer opp.

Parkering

Fra Stranda sentrum tar du av mot Bygdavegen. Du kjører helt til Opshaug Sandtak, hvor du fortsetter på Lievegen. Det er egen parkeringsplass med plass til omtrent 20 biler. Vipps 20 kr. Koordinater til parkeringsplass: 62.26607, 6.99198

Book overnatting

Finn en hytte i nærheten

Utforsk opplevelsene Stranda tilbyr

Gondoltur til Roaldshorn

Gondolen, som går opp mot Roaldshorn (1230 m.o.h.) tar besøkende fra 400 m.o.h., opp til toppstasjonen og det spektakulære utsiktspunktet på 1062 moh.

Dagstur til Trollstigen

En flott kjøretur hvor du får oppleve vakker natur med mulighet for gode matopplevelser på veien.

Jugendbyen Ålesund

Gå de 418 trappene fra byparken og opp til byfjellet Aksla. Du får da utsikt over hele Ålesund by. Her kan du kjøpe deg noe godt fra kaféen Fjellstua og nyte utsikten.