Karbømarka

Opplev en lett og fin familietur langs Langedalselva på Karbømarka, som er en del av Den Trondhjemske postvei.

Vanskelighetsgrad

Enkel

Lengde

Ca. 1 km

Tidsbruk

50 min

Sesong

Vår/Sommer/Høst

Om turen

Turen går i flatt terreng og er perfekt for en avslappende tur med familien.

Start turen ved Karbøbrua, som ligger 4 km fra Hellesylt sentrum mot Hornindal langs RV60. Her er det god parkering og et godt utgangspunkt for flere turmål, inkludert Skaret, som tidligere har vært en StikkUt-tur, og til Steimsnibba. Følg skiltingen ved startpunktet.

Turen går langs Langedalselva og veien brukes både som en del av Den Trondhjemske postvei og som en skogsvei. Sunnylven IL har også trimposter her, så du kan kombinere turen med en liten aktivitetsutfordring om ønskelig. Terrenget er flatt hele veien, så det er enkelt å gå.

Turen er merket som grønn på kartet og er en vei-tur på totalt 1 km. Med en stigning på 39 meter, kan du beregne en tidsbruk på omtrent 50 minutter. Turen kan gjennomføres i vår, sommer og høst, og det høyeste punktet er 222 meter over havet. Stien er tydelig skiltet, så det er enkelt å følge riktig vei. Mobildekning er tilgjengelig underveis, så du kan være tilkoblet om nødvendig.

Nyt den rolige atmosfæren og den vakre naturen mens du går langs Langedalselva på Karbømarka, og nyt en avslappet familietur i flatt terreng.

Book overnatting

Finn en hytte i nærheten

Utforsk opplevelsene Stranda tilbyr

Gondoltur til Roaldshorn

Gondolen, som går opp mot Roaldshorn (1230 m.o.h.) tar besøkende fra 400 m.o.h., opp til toppstasjonen og det spektakulære utsiktspunktet på 1062 moh.

Dagstur til Trollstigen

En flott kjøretur hvor du får oppleve vakker natur med mulighet for gode matopplevelser på veien.

Jugendbyen Ålesund

Gå de 418 trappene fra byparken og opp til byfjellet Aksla. Du får da utsikt over hele Ålesund by. Her kan du kjøpe deg noe godt fra kaféen Fjellstua og nyte utsikten.

Norwegian