Hyskjet

Turen «Hyskjet» starter ved Grande i bunnen av Ørnevegen. Det er en tur på 1,2 kilometer en vei, og man går samme vei tilbake.

Vanskelighetsgrad

Enkel

Lengde

1,25 km

Tidsbruk

40 min

Sesong

Vinter

Om turen

Turen «Hyskjet» starter ved Grande i bunnen av Ørnevegen. Det er en tur på 1,2 kilometer en vei, og man går samme vei tilbake. Høydeforskjellen er på 0-45 meter over havet. Hvis det er snø på høyere områder, er det sjelden snø på denne turen. Turen er tilgjengelig som Stikk UT!-tur fra 15. desember til og med 2. påskedag.

På turen går man forbi husene, ned forbi en låve og forbi to naust. Deretter følger man stien videre i lett kupert terreng helt frem til Hyskjet.

Hyskjet var tidligere en fjordgård, men ble senere brukt som sommerfjøs til storfe for de to brukene på Grande.

For å komme til startpunktet ved Grandebrua, tar man av til høyre ned mot Grande. Fortsett til høyre i den første veikrysset og parker ved parkeringsskiltet ved kiosken. Hvis det er vinterføre på veiene, bør man parkere oppe på fylkesvegen.

Turen er markert med grønn farge og er 1,25 kilometer lang en vei. Det er ingen stigning på turen, og forventet tidsbruk er 40 minutter. Turen kan gjennomføres om vinteren. Den er både skiltet og merket, og det er tilgjengelig mobildekning.

Ta med riktig fottøy og klær etter værforholdene og utforsk Hyskjet!

Book overnatting

Finn en hytte i nærheten

Utforsk opplevelsene Stranda tilbyr

Gondoltur til Roaldshorn

Gondolen, som går opp mot Roaldshorn (1230 m.o.h.) tar besøkende fra 400 m.o.h., opp til toppstasjonen og det spektakulære utsiktspunktet på 1062 moh.

Dagstur til Trollstigen

En flott kjøretur hvor du får oppleve vakker natur med mulighet for gode matopplevelser på veien.

Jugendbyen Ålesund

Gå de 418 trappene fra byparken og opp til byfjellet Aksla. Du får da utsikt over hele Ålesund by. Her kan du kjøpe deg noe godt fra kaféen Fjellstua og nyte utsikten.