Heimarhaugane

Denne skituren tar deg med til Heimarhaugane, som tidligere var sommerseter for gårdene på Kjølås og Giskehaug.

Vanskelighetsgrad

Vanskelig

Lengde

2,56 km

Tidsbruk

1 t 35 min

Sesong

Vinter/Vår

Om turen

Denne skituren tar deg med til Heimarhaugane, som tidligere var sommerseter for gårdene på Kjølås og Giskehaug. Nå brukes sæterhusene som hytter, og her kan du nyte flott utsikt over Storfjorden, Norddalsfjorden og de omkringliggende fjellene. Turen til Heimarhaugane er en fin tur for de som ønsker en kort tur med god utsikt. Ca 2/3 av turen går på traktorvei.

Ruteskildring: Fra parkeringsplassen går det tre veier. Velg veien i midten og gå ca. 300 meter. Ta deretter til venstre, skiltet med skiløype Dregetua. Fortsett på traktorveien til enden, ca. 1,3 km. Deretter tar du til høyre opp gjennom skogen og over myrene, og følger omtrent den høyeste ryggen opp til Heimarhaugane. På returen kan du leke deg litt ned over myrene og gjennom skogen, men husk å treffe øverste ende av traktorveien og følge den ned til parkeringsplassen.

Tilkomst og parkering: Fra Stranda sentrum: Kjør følg FV60 Storgata ca. 700 meter, ta til venstre på FV5924 Bygdavegen skiltet mot Opshaugvik. Fortsett ca. 1,4 km, ta deretter til høyre på Kjølåsvegen. Kjør ca. 350 meter, ta til venstre fortsatt på Kjølåsvegen, og kjør ca. 250 meter. Ta deretter til høyre opp Skaugum, og kjør til veiens ende, ca. 500 meter. Parkering er tilgjengelig på en god parkeringsplass med informasjonstavle og kart over området.

Turbeskrivelse:

  • Fargekode: Rød
  • Lengde: 2,56 km en vei
  • Stigning: 338 m
  • Tidsbruk: 1 time og 35 minutter
  • Sesong: Vinter, vår
  • Høyeste punkt: 510 moh
  • Merking: Ikke skiltet eller merket
  • Mobildekning: Ja


Ta skituren til Heimarhaugane og nyt en kort, men flott tur med god utsikt. Ha passende bekledning og utstyr etter værforholdene. God tur!

Book overnatting

Finn en hytte i nærheten

Utforsk opplevelsene Stranda tilbyr

Gondoltur til Roaldshorn

Gondolen, som går opp mot Roaldshorn (1230 m.o.h.) tar besøkende fra 400 m.o.h., opp til toppstasjonen og det spektakulære utsiktspunktet på 1062 moh.

Dagstur til Trollstigen

En flott kjøretur hvor du får oppleve vakker natur med mulighet for gode matopplevelser på veien.

Jugendbyen Ålesund

Gå de 418 trappene fra byparken og opp til byfjellet Aksla. Du får da utsikt over hele Ålesund by. Her kan du kjøpe deg noe godt fra kaféen Fjellstua og nyte utsikten.

Norwegian