Framfjørstadsætra

Framfjørstadsætra er en flott og enkel tur som passer godt for familier eller som en kjekk treningsøkt.

Vanskelighetsgrad

Enkel

Lengde

1,8 km

Tidsbruk

1 t

Sesong

Vår/Sommer/Høst

Om turen

På sætra kan du nyte den vakre utsikten over Strandadalen og fjellene Fremste og Heimste Blåhornet.

Start turen ved å parkere ved Fjørstad og krysse hovedveien. Gå mot Stranda sentrum i noen hundre meter og ta deretter av til venstre på en grusvei. Følg denne veien til du kommer til et kraftverk. Herfra vil du finne skilting som viser vei mot Emdalsdalen. Stien er godt merket hele veien til sætra. Det er også mulig å fortsette videre mot Emdalsdalen, om ønskelig.

Vær oppmerksom på at det kan være beitedyr i området, så ta forhåndsregler, ta med søppel og la dyrene gå i fred.

For å komme til startpunktet, kjør fra Stranda sentrum mot Hellesylt i ca. 15 minutter. Når du kommer til Fjørstad, ta av til venstre mot et hvitt grendehus. Parkering er tilgjengelig her, og du kan betale med Vipps. Hvis du kommer fra Hellesylt, tar det også ca. 15 minutter å kjøre mot Stranda, og det hvite grendehuset vil være på høyre side av veien når du kommer til Fjørstad.

Turen er merket som grønn på kartet og er en vei-tur på totalt 1,80 km. Med en stigning på 217 meter, kan du beregne en tidsbruk på omtrent 1 time. Turen kan gjennomføres i vår, sommer og høst, og det høyeste punktet er 528 meter over havet. Stien er tydelig merket, så det er enkelt å følge riktig vei. Mobildekning er tilgjengelig underveis, så du kan være tilkoblet om nødvendig.

Ta deg tid til å nyte den vakre naturen og den fantastiske utsikten underveis, og nyt en flott tur til Framfjørstadsætra!

Book overnatting

Finn en hytte i nærheten

Utforsk opplevelsene Stranda tilbyr

Gondoltur til Roaldshorn

Gondolen, som går opp mot Roaldshorn (1230 m.o.h.) tar besøkende fra 400 m.o.h., opp til toppstasjonen og det spektakulære utsiktspunktet på 1062 moh.

Dagstur til Trollstigen

En flott kjøretur hvor du får oppleve vakker natur med mulighet for gode matopplevelser på veien.

Jugendbyen Ålesund

Gå de 418 trappene fra byparken og opp til byfjellet Aksla. Du får da utsikt over hele Ålesund by. Her kan du kjøpe deg noe godt fra kaféen Fjellstua og nyte utsikten.