Buvassbakken

Buvassbakken er en vakker tur i naturskjønne omgivelser som passer perfekt for familier med barn og rullestolbrukere.

Vanskelighetsgrad

Enkel

Lengde

Ca. 2,2 km

Tidsbruk

1 t 30 min

Sesong

Vår/Sommer/Høst

Om turen

Ruten går langs en flat grusvei parallelt med riksveg 60 (Hevsdalsvegen).

Ta gjerne turen innom den nye gapahuken ved starten eller slutten av turen. Det er et perfekt sted å nyte matpakken eller en kopp med noe godt.

Husk at estimert tidsbruk kan variere fra person til person.

For å komme til startpunktet, parker på Strandafjellet skisenter sin parkeringsplass. Merk at for rullestolbrukere bør du kjøre ca. 150 meter videre på riksvegen mot Ålesund, deretter svinge av til høyre, kjøre ned en bakke, krysse en bro og parkere. Dette gir en litt kortere tur.

Turen er markert som grønn på kartet og er 2,2 km en vei. Med en stigning på 44 meter kan du regne med en tidsbruk på ca. 1 time og 30 minutter. Turen kan gjennomføres om våren, sommeren og høsten. Den har lysløype hele veien, slik at du kan gå trygt også på kveldstid. Det høyeste punktet du når er 499 meter over havet. Merk at turen ikke er skiltet eller merket, så det kan være lurt å ha med kart eller navigasjon. Mobildekningen er imidlertid tilgjengelig om nødvendig.

Nyt turen i Buvassbakken i Stranda og opplev den vakre naturen og det rolige miljøet!

Book overnatting

Finn en hytte i nærheten

Utforsk opplevelsene Stranda tilbyr

Gondoltur til Roaldshorn

Gondolen, som går opp mot Roaldshorn (1230 m.o.h.) tar besøkende fra 400 m.o.h., opp til toppstasjonen og det spektakulære utsiktspunktet på 1062 moh.

Dagstur til Trollstigen

En flott kjøretur hvor du får oppleve vakker natur med mulighet for gode matopplevelser på veien.

Jugendbyen Ålesund

Gå de 418 trappene fra byparken og opp til byfjellet Aksla. Du får da utsikt over hele Ålesund by. Her kan du kjøpe deg noe godt fra kaféen Fjellstua og nyte utsikten.